Нацрт буџета за 2022. годину достављен Скупштини

21.01.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је нацрт општинског буџета у износу од 8.940.418 КМ достављен Скупштини општине, након што су добијене препоруке Министарства финансија Републике Српске.

Ђуревић је рекао да очекује да ће буџет бити усвојен на наредној сједници парламента, те подсјетио да је општина до сада функционисала на привременом финансирању, што је отежавало рад саме локалне заједнице.

Према његовим ријечима, са доставом нацрта се чекало због коначног утврђивања законитости конституисања локалног парламента.

Он је подсјетио да је Окружни суд у Источном Сарајеву пресудио у октобру прошле године да је Скупштина општине Вишеград конституисана на незаконит начин, те наложио поновно одржавање прве сједнице.

„Приликом одржавања поновне прве сједнице у новембру прошле године, постојале су претпоставке да је поново прекршен закон, а након што су те претпоставке разјашњене, створени су услови да се достави нацрт буџета локалном параламенту“, рекао је Ђуревић.

Он је навео да је неопходно усвајање буџета како би се обезбиједило нормално функционисање локалне заједнице.

„Очекујем да ће буџет бити усвојен како би наставили планиране активности на задовољство свих, а највише грађана наше општине“, рекао је Ђуревић.

СРНА