Нацрт буџета за 2020. годину већи за 300.000 КМ него овогодишњи

10.12.2019.

Нацрт буџета општине Вишеград за идућу годину износи 9.691.386 КМ и за 300.000 КМ или 2,5 одсто већи је него овогодишњи, рекао је вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић.

Он је, након јавних расправа о овом нацрту, изјавио да су корисници буџета задовољни планом.

„Очекује нас сачињавање приједлога и упућивање на даљу процедуру према Министарству финансија, тако да би до краја ове године Вишеград требао да добије буџет за наредну годину“, истакао је Јакшић.

Он је додао да ће буџет за 2020. годину пратити трендове који су постављени у претходним годинама.

„Биће настављени започети пројекти, али ће акценат бити на реализацији оних пројеката за који је општина подигла кредит, а односи се на асфалтирање градских улица, изградњу котловнице на Бикавцу, изградњу дјечијих игралишта“, рекао је Јакшић.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да су приоритети за сљедећу годину наставак започетих и отпочињање нових инфрастурктурних пројеката, подстицаји за наталитет, спорт, борачке категорије, издвајања за младе и подршка развоју туризма.

„Циљ расправе је био упознавање о структури буџета, приходима и расходима, као и утврђивање приоритета за 2020. годину“, истакао је Ђуревић.

Директор Градске галерије Вишеград Славко Тушевљак рекао је да је задовољан буџетом који је планиран за наредну годину.

„Имамо буџет гдје можемо планирати активности Градске галерије, међу којима је Ликовна колонија. Планирана је и набавка опреме што ће нам много значити и овај буџет омогућава озбиљан рад Градске галерије“, истакао је Тушевљак.

Директор Центра за социјални рад Дејан Савић рекао је да су у потпуности задовољни планираним средствима.

„Планирана средства за нашу установу износе 1.060.000 КМ, што је до сада највећи износ. Буџетом као најбитнијим документом обухваћено је све што нам је потребно за ову годину и надам се да ћемо годину завршити позитивно“, напоменуо је Савић.

Директор Обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да је задовољна нацртом буџета који ће у цјелости омогућити лакши рад запослених и кавалитетнији боравак дјеце.

Јавној расправи присуствовали су корисници општинског буџета, представници спортских клубова, невладиних организација, представници мјесних заједница, удружења и организације, вјерске заједнице.

СРНА