Начелник вртићу „Невен“ уручио ново посуђе

06.10.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић посјетио је данас обданиште „Невен“ и том приликом им даровао ново посуђе.

Ђуревић је рекао да га радује да сваке године све више дјеце долази у ову установу, што потврђује да руководство и запослени пружају добру услугу за дјецу.

Он је најавио за наредну годину реконструкцију и проширење објекта за угоднији боравак дјеце у вртићу и формирање додатне групе за малишане који су на листи чекања.

„У питању је уређење комплетног објекта – од фасаде, гријања, додатног опремања просторија на спрату за рад администрације, како би цијели простор у приземљу био искориштен за боравак малишана“, појаснио је Ђуревић.

Директор ове установе Данка Митровић рекла је да је начелник данас даровао установу слаткишима и посуђем високог квалитета израђеног по свим стандардима за једну предшколску установу.

„Знак је то да наша установа има пуну подршку оснивача, односно општине Вишеград захваљујући којој су услови за боравак дјеце, али и рад радника на изузетно високом нивоу“, истакла је Митровићева.

Она је напоменула да је овогодишња Недјеља дјетета протекла у истицању правих вриједности, те начина на који се оне могу оживљавати и његовати код дјеце.

Недјеља дјетета у вишеградском обданишту „Невен“ обиљежена је луткарском представом за малишане, интерактивном радиницом на тему значаја пријатељства, шетњом главном улицом, одласком у биоскоп, посјетом православним црквама, тренингом са члановима школе спорта „Бубамара“, те дружењем са првацима из основне школе.

СРНА