Начелник Вишеграда присуствује Мултиполарном форуму у Москви

26.02.2024.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић присуствује данас пленарној сједници Мултиполарног форума у Моксви, који се одржава у оквиру Међународног покрета русофила.

Званични представник руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да је престоница земље окупила изузетне филозофе, политикологе, новинаре и јавне личности који представљају различите континенте, различите земље и различите филозофске концепте.

„Ово је заиста изузетно важно ових дана јер све што данас видимо јесте да је човечанство подељено по различитим линијама или уједињено на основу антагонизма према свима осталима. То су глобални трендови који се, нажалост, свим брзинама уводе у јавну свест. Постављамо обједињујућу агенду. Она нема предуслове, није обавезна, не представља врсту диктатуре, административне контроле, нити елементе тоталитаризма. Ово је уједињење засновано на тој доброј вољи, о којој се сада тако мало говори. Много говоре о слободи. Зашто? Јер када се каже „слобода“, најчешће наилазимо на замену појмова. Слобода увек мора бити заснована на доброј вољи. Добра воља је основа уједињења које нуди наша земља“, истакла је Захарова.

У Москви је, под покровитељством Међународног покрета русофила, уз подршку Министарства спољних послова Руске Федерације и Администрације предсједника Руске Федерације, почео са радом Мултиполарни форум.

У Руској престоници окупило се око 350 представника из 130 земаља света – земаља Азије, Европе, Африке, Латинске и Сјеверне Америке. Форум је важна платформа за размјену мишљења свих који су заинтересовани за оно што се дешава у свијету и Русији и желе да се придруже руским културним, духовним и моралним вриједностима.