Начелник разговарао са пензионерима

27.10.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је вечерас са члановима вишеградског Удружења пензионера и истакао да је ово први пут у посљедњих 20 година да је организован састанак са овом популацијом.

Ђуревић је рекао новинарима да је желио да чује о проблемима са којима се сусрећу пензионери у Вишеграду и да подржи реализацију идеја које су му представили.

Он је навео да ова општина годишње из буџета издваја 35.000 КМ за Удружење пензионера, како би помогла члановима слабијег имовног стања, болеснима или њиховим породицама у случају смрти.

„Наредне године, 1. маја, планирамо да организујемо дружење за све пензионере код капеле у Вишеградској бањи. Сматрам да ћемо на овај начин још једном показати да је потребно да бринемо о овој популацији“, истакао је Ђуревић.

Предсједник Удружења пензионера Вишеграда Драгољуб Мијатовић рекао је да су детаљно упознали Ђуревића са организацијом рада Удружења и његовим програмом.

„Имамо изузетну сарадњу са општином која је увијек спремна да помогне“, навео је Мијатовић.

Пензионер Славица Гарић захвалила је начелнику Вишеграда на помоћи коју пружа пензионерима, али и осталим грађанима Вишеграда.

Она је истакла да су многи пензионери пасивни и да би том проблему Удружење требало да посвети више пажње.

Пензионер Милоје Ичагић предложио је да општина формира комисију која ће обићи људе који се налазе у тешком материјалном и здравственом стању и која ће наћи начин да им помогне.

СРНА