На вишеградској ћуприји одржан Сајам меда

26.09.2018.

Овогодишњи, седми по реду, Међународни сајам меда, пчелињих производа и пчеларске опреме одржан је данас на вишеградској ћуприји, а окупио је 20 излагача.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово једна лијепа и битна манифестација за Вишеград и да општина кроз разне програме помаже рад Удружења пчелара и саме пчеларе.

„Настојаћемо да из године у године то буду већи износи, јер пчелари заслужују бољи статус као пољопривредни произвођачи и као наши суграђани“, рекао је Ђуревић.

Ђуревић је рекао да ће у Вишеграду бити отворена „Вишеградска кућа“, гдје ће сви пољопривредни произвођачи имати могућност да пласирају своје домаће производе и да вишеградску општину представе у најбољем свјетлу.

Предсједник вишеградског Удружења пчелара Радоје Тасић сматра да је понуда на овогодишњем сајму веома разноврсна и истиче да је вишеградски мед један од најбољих у регији.

„Палета производа који се могу видјети на Сајму је веома разноврсна, а то су све производи на бази меда, мјешавине прополиса, полена и меда, ракија медовача и разни природни енергетски напици, а не оно што купујемо у продавницама. За вишеградски мед се може рећи да је из аутентичних простора, из здраве природе, а наши пчелари не користе хемијске препарате и лијекове који су забрањени да би произвели мед“, рекао је Тасић.

СРНА