На програму кинотеке Српске ретроспектива филмова Павла Вуисића

27.02.2024.

„Кинотека Републике Српске“ у петак, 1. марта, почиње ретроспективу филмова Павла Вуисића у мултиплексу „Доли Бел“ у Андрићграду.

Током прве вечери програма Кинотеке, од 19.00 часова, посјетиоци ће имати прилику да погледају култни филм „Сјећаш ли се Доли Бел“ у режији Емира Кустурице, најављено је на сајту биоскопа.

Од 2. до 5. марта, у термину од 19.00 часова, на програму ће бити и остала филмска остварења – „Маратонци трче почасни круг“, „Петријин венац“, „Отац на службеном путу“ и „Ко то тамо пева“.

У оквиру програма Кинотеке биће приказана ретроспектива филмова једног од највећих српских глумаца Павла Вуисића који је играо у стотињак филмова и серија.

Памте се његове култне улоге у серији „Шешир господина Вујића“ и филмовима „Ко то тамо пева“, „Сјећаш ли се Доли Бел?“, „Отац на службеном путу“, „Маратонци трче почасни круг“, „Хајка“, „Кампо Мамула“, „Дим“, „Мачак под шљемом“, „Парче плавог неба“, „Жеђ“, „Хороскоп“, „Инспектор“, „Сам“, „Погон Б“, „Кад чујеш звона“, „Догађај“ и „Коњух планином“.

Покровитељи догађаја су Кинотека Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске и биоскоп „Доли Бел“.

Улаз на све пројекције је бесплатан, а пројекције су најављене од 19.00 часова.

СРНА