На „Бамби купу“ боравило више од 950 дјеце

28.08.2023.

У Вишеграду је одржан турнир у малом фудбалу „Бамби куп 2023“ у којем је учествовало више од 950 младих фудбалера из 30 клубова из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ.

Предсједник Омладински фудбалски клуб /ОФК/ „Бамби Соко“ Александар Говедарица рекао је да је оцјена овог турнира виша од десет.

„Управа нашег клуба је задовољна како је турнир протекао. Драго нам је и да смо од гостију добили похвале, што је знак да треба да наставимо овим путем“, рекао је Говедарица.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је поручио током отварања манифестације, која је одржана током викенда, да Вишеград овим турниром шаље лијепу слику младости и љепоте.

„Општина Вишеград ће наставити да пружа подршку овој, али и другим, сличним манифестацијама јер дјеца су увијек на првом мјесту“, нагласио је Ђуревић, те додао да је захваљујући организаторима овај турнир из године у годину масовнији.

Турнир у малом фудбалу „Бамби куп“ подржало је предузеће „ХЕ на Дрини“ Вишеград чији је директор Недељко Перишић рекао да ће ово предузеће, у складу са могућностима, наставити да подржава организацију оваквих и сличних догађаја.

У генерацији 2012. годиште прво мјесто на турниру „Бамби КУП“, који је синоћ завршен, освојила је екипа „Слога“ из Бајине Баште. Друго мјесто припало је екипи „Либеро“ из Горажда, док је трећа била екипа „Младост“ из Рогатице.

Међу младим фудбалерима 2013. годиште прво мјесто освојила је екипа „Диф“ из Косовске Митровице, друго „Слога“ из Бајине Баште, а треће екипа „Леотар“ Требиње.

У генерацији 2014. годиште прво мјесто освојила је екипа домаћина „Бамби Соко“ из Вишеграда, иза њих су остали „Борац“ из Чачка и „Либеро“ из Горажда.

Међу 2015. годиштем прва три мјеста заузели су „Либеро“ из Горажда, „Црвена звезда“ из Ужица и „Младост“ из Рогатице.

У најмлађој генерацији 2016. годиште прво мјесто заузела је екипа „Тешњар“ из Ваљева, друго „Слога“ из Бајине Баште и треће „Бамби Соко“ из Вишеграда.

Организатор турнира је ОФК „Бамби Соко“ Вишеград под покровитељством општине Вишеград, предузећа „ХЕ на Дрини“ и других спонзора.

СРНА