Могуће објављивање имена оних који не поштују наредбу о изолацији

23.03.2020.

Општински Штаб за ванредне ситуације у Вишеграду је на данашњем састанку донио одлуку да ће почети објављивати имена неодговорних појединаца који се не придржавају наредбе о изолацији.

На Штабу је истакнуто да ће свакодневно разматрати одлуку и да ће, уколико дође до непоштовања, објавити имена тих лица.

Из општинског Штаба се надају да неће бити таквих како убудуће не би објављивали њихова имена и изложили их непријатној ситуацији, те стога апелују да, у интересу себе и суграђана, поштују наредбе Штаба и надлежних служби.

У општинском Штабу истичу да су полиција и инспекција појачале контролу поштовања кућне изолације, те ће, уколико лица која су у изолацији не буду на наведеним адресама, бити принуђени да их пошаљу у карантин.

Свим старијим лицима у Вишеграду, као и лицима из Србије чији родитељи живе у Вишеграду, омогућена је достава хране и других животних намирница на кућну адресу, а уколико се укаже потреба, биће обезбијеђена и јавна кухиња.

Штаб за ванредне ситуације општине Вишеград донио је одлуку да ће током трајања пандемије вируса корона продавнице животних намирница радити сваки дан до 18.00 часова, а драгстори до 20.00 часова, с циљем смањивања социјалних контаката међу људима и избјегавања гужви.

СРНА