Мјесна заједница Вишеград 2 добија дјечије игралиште

26.03.2024.

У насељу Главица у Вишеграду почела је изградња дјечијег игралишта у оквиру пројекта „Јачање и улоге мјесних заједница у БиХ“, којег заједно финансирају Влада Швајцарске и Шведска и спроводи га Развојни програм Уједињених нација УНДП у сарадњи са општином Вишеград.

Из општинске управе Вишеград навели су да је за овај пројекат издвојено око 36.000 КМ, те да ће дјечије игралиште да садржи гумену подлогу, а од урбаног мобилијара планирано је да се поставе клупе за сједење и потребне справе за игру, тобоган са дрвеном кућицом, љуљашке комбиновано са пењалицом са љествама и мрежом за пењање, вртуљак и клацкалица.

Предсједник Мјесне заједнице Вишеград 2 Жељко Милисављевић рекао је да га радује пројекат који се реализује и да број малишана који живи у овом насељу потврђује да треба уложити напоре да се млади задрже на овим просторима.

„Дјечије игралиште ће током цијеле године бити на располагању дјеци, пружајући квалитетан амбијент за рекреацију, те дружење и окупљање дјеце, младих и њихових родитеља“, истакао је Милисављевић.

Он је нагласио да је дјечије игралиште од изузетног значаја за ову велику мјесну заједницу, према којој гравитира велики број младих.

Извођач радова је предузеће „Комуналац“ из Вишеграда, а рок за завршетак радова је 30 дана.

СРНА