Митрополит Хризостом: Данас се све освећује и просвећује

19.01.2023.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом рекао је да је Богојављење дан када се све што постоји освећује и просвећује.

„Нека нас Господ благослови, утврди у вјери и оснажи“, рекао је митрополит Хризостом након Свете архијерејске литургије у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду.

Митрополит Хризостом истакао је да је Богојављење сигурно највећи празник међу празницима, јер су се тог дана Света Тројица – Отац, Син и Дух Свети јавили на ријеци Јордану.

Високопреосвећени митрополит Хризостом пожелио је свима срећан и благословен празник.

„Треба да се промијенимо, да будемо бољи људи, бољи народ, бољи у свему, у вјери, у љубави, у доброти јер су то дјела покајања, дјела врлине“, рекао је митрополит Хризостом.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је новинарима након литургије да му је драго што се народ враћи вјери и традицији.

„Богојављење је велики празник који нас окупља у храмовима. У овим временима која су пуна искушења показујемо да нас је вјера одржала“, истакао је Ђуревић.

Након литургије кренула је литија.

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Дрини у Вишеграду отказано је због апела надлежних органа Републике Српске усљед временских неприлика, високог водостаја и могућих поплава.

СРНА