Митрополит Хризостом: Нека данашњи дан буде благословен за сав српски народ

19.01.2021.

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас на Богојављење свету архијерејску литургију у Храму Светог цара Лазара и косовских мученика у Андрићграду, гдје је освештана богојављенска водица и обављено рукоположење једног ђакона у чин свештеника.

Митрополит је у бесједи поручио да је Богојављење велики празник када се цијели хришћански род поздравља традиционалним поздравом „Бог се јави!“.

„Код освештања вода, освећује се и дух и све оно што је на земљи и у земљи, зато и Господ силази у ријеку Јордан да сапере људске гријехе, али и да освијетли творевину Божију“, навео је митрополит Хризостом.

Он је истакао да је Богојављење, послије рођења и васкрсења Господњег, највећи празник наше Цркве, празник када се Бог потпуно открива човјеку и када му даје све могућности да се спаси.

„Нека данашњи празник буде благословен за сав српски народ, да нађемо пут и тајну Богојављења када се Господ јавио у облику Оца, Сина, и Светог Духа“, поручио је митрополит Хризостом.

Светој архијерејској литургији у храму у Андрићграду присуствовао је и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, као и бројни представници друштвеног, политичког и културног живота ове локалне заједнице.

СРНА