Међународни сајам меда окупио 25 излагача

02.09.2023.

На вишеградској ћуприји данас је отворен Међународни сајам меда који је окупио 25 излагача из Републике Српске и Србије.

Сајам је отворио начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је похвалио предсједника Удружења пчелара „Вишеград“ Александра Масала и његове сараднике за несебичан рад на организовању ове манифестације.

„Присутан је велики број излагача и посјетилаца. Општина помаже овакве догађаје, а тако ће бити и убудуће“, поручио је Ђуревић.

Масал је рекао да се у оквиру сајма обиљежава 20 година постојања Удружења, те нагласио да велики број гостију свједочи о значају ове манифестације.

Он је најавио да ће Новко Велков данас одржати предавање под називом „Полен, перга, прополис и млијеч у сврху здравља човјека“.

Учесник сајма Богдан Новаковић из Рудог рекао је да се производњом меда бави 40 година и да је редован посјетилац сајма. „Много значи када сте овдје и видите врсне пчеларе“, истакао је Новаковић.

Учесник Михајло Масал из Ужица рекао је да пчелари 40 година. „Пчеле су ми хоби, имам око 100 кошница. Ово је подршка колегама и велико задовољство“, истакао је Масал.

На свечаном отварању потписана је повеља о братимљењу са друштвом пчелара из Ужица, а награда за литерарни рад о теми „То мало Божије створење – пчела“ уручена је Гаврилу Тодоровићу.

На свечаном отварању наступила су дјеца из вртића „Невен“ и чланови Културно-умјетничког друштва „Бикавац“.

Покровитељ 15. Међународног сајма меда је општина Вишеград.

СРНА