Мажореткиње на Дрину донијеле дух Медитерана

17.01.2019.

 

Караван мимозе је данас уз мажореткиње, музику и кловнове први пут прошао улицама Вишеграда до Андрићграда, а дефилеу су се придружили и Вишеграђани и туристи.

У општини Вишеград је тим поводом одржан састанак представника општина Херцег Нови и Вишеград, те представника Туристичке организације ове двије локалне заједнице.

Начелник вишеградске општине Младен Ђуревић истакао је да је ово велики дан за Вишеград, чијим је улицама караван мимозе продефиловао у оквиру јубиларног 50. Празника мимозе.

„Велика је част да је послије Беча, караван мимозе и у Вишеграду. Данас смо договорили низ активности за наредни период у оквиру спортских дешавања, културних, привредних и туристичких дешавања“, рекао је Ђуревић и захвалио предсједнику општине Херцег Нови Стевану Катићу на посјети.

Катић је изразио задовољство што је данас са караваном мимозе у братском Вишеграду на челу делегације херцегновске општине.

„Подсјећам вас да смо ми у јулу прошле године у Херцег Новом у кући нашег нобеловца Иве Андрића, који повезује и Вишеград и Херцег Нови, потписали споразум о сарадњи. Данас смо наставили разговоре и добру сарадњу коју смо започели, а наставићемо и даље да сарађујемо на задовољство обје општине“, истакао је Катић.

Он је захвалио Ђуревићу на организацији цјелокупног данашњег догађаја.

„Позвао бих све грађане Вишеграда и Републике Српске да посјете Херцег Нови и Празник мимозе, да виде како овај град живи и како може да ствара туристички бренд и у току зиме, а не само љети“, навео је Катић.

Ђуревићу је на пријему у општини уручена плакета 50. Празника мимозе, у знак захвалности за подршку организацији каравана.

Празник мимозе први пут одржан 1969, а ове године ће трајати симболичних 50 дана.

СРНА