Марко Милановић побједник у пливању за Часни крст

19.01.2018.

Марко Милановић из Фоче побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је данас одржано на ријеци Дрини у Вишеграду, на стази дугој 33 метра.
„Ово је моје прво учествовање на овој манифестацији. Дрина је била хладна, али смо, ипак, успјели“, рекао је Милановић, истакавши да је срећан због награде коју је освојио, јер је данас велики празник Богојављење.

Четрнаестогодишњи Немања Пухало из Фоче је најмлађи учесник на такмичењу. „Било ми је драго да учествујем у овој манифестацији. Осјећај је невјероватан“, рекао је Пухало.

Оливера Добринковић рекла је да пети пут учествује на Богојављенском пливању у Вишеграду. „Ово ми значи много. Хвала свим пријатељима који ме подржавају, осјећај се не може описати, ово свако мора да доживи“, додала је Добринковићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је свим учесницима који су пливали на овај велики хришћански празник.

Јереј Драган Вукотић рекао је да осми пут заредом Црквена општина Вишеград и општина Вишеград организују пливање за Часни крст.

„Ове године је било око 30 пливача. Лијепо је било на Дрини гледати и уживати како се надмећу за Часни крст“, истакао је Вукотић.

Овој манифестацији претходило је освештање воде из ријеке Дрине.

Награђеном Марку Милановићу, осим главне награде, а то је крст Господњи, додијељен је и златник, који је поклон Недељка Перишића, побједника пливања за Часни крст 2015. године.

Организатори обиљежавања Богојављења су Српска православна црквена општина Вишеград, уз подршку општине и предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

У организацији су помогли чланови Дом Здравља Вишеград, Полицијска станица Вишеград, Цивилна заштита Вишеград, Спасилачки клуб „Волф“ из Фоче, Брод „Соња“ и хотел „Андрићев конак“.

СРНА