Манастир у Вардишту прославио крсну славу

25.05.2023.

Манастир Вазнесења Господњег у Вардишту код Вишеграда прославио је данас крсну славу Спасовдан у присуству бројних вјерника.

Након литургије, коју је уз саслужење свештенства предводио архимандрит Јован Гардовић, услиједио је чин ломљења славског колача и литијски опход око храма.

Игуманија манастира Јефимија рекла је да је ово најважнији дан јер славе Вазнесење Господње и радују се доласку и сабрању вјерника.

„Кумови овогодишње храмовне славе су наши драги пријатељи Драган и Данка Митровић са сином Лавом, на чему смо им захвални и благодарни Богу“, истакла је игуманија Јефимија.

Данка Митровић истакла је да је духовна надоградња у данашње вријеме најважнија.

„Јурећи за свакодневним обавезама, трудећи се да што квалитетније подигнемо своју породицу, остваримо успјешне каријере или бољи профит, често заборавимо на оно што је важно, а сигурна сам и важније, а то је духовна надоградња“, рекла је Митровићева.

Она је у име своје породице захвалила братству манастира на могућности да и на овај начин покажу колико служе заједници и прије свега Богу.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић честитао је славу и поручио да је Спасовдан прилика да се народ окупи на овом мјесту и покаже узајамно разумијевање.

Он је позвао суграђане да заједно и у што већем броју посјећују православне светиње.

Манастир Вазнесења Господњег налази се у непосредној близини граничног прелаза између Србије и Републике Српске, на магистралном путу Вишеград-Ужице.

Његова градња почела је 1991. године, а по благослову блаженопочившег митрополита дабробосанског Николаја постао је први женски манастир у овој митрополији.

СРНА