Малишани засадили стабла поводом Дана шума

22.03.2024.

Малишани у обданишту „Невен“ засадили су данас неколико стабла у дворишту ове установе, у сарадњи са Шумским газдинством „Панос“, поводом Свјетског дана шума.

Директор обданишта Данка Митровић рекла је да су двориште вртића обогатили са неколико нових садница, након чега су дјеца присуствовала презентацији прилагођеној њиховом узрасту.

„Ово је веома значајан датум, јер су наши малишани својим домовим отишли са још утемељенијом спознајом о значају здраве шуме, која је директно пропорционална здрављу свих нас“, истакла је Митровићева.

Она је напоменула да су кроз креативан рад и игру савладали још једну важну лекцију у здравом и цивилизованом одрастању дјеце.

Матер шумарства Сока Цвијетић рекла је да су засадили три стабла, од чега је једно декоративно и два зимзелена.

„Разговарали смо са дјецом о томе шта је шума, које животиње живе у шуми, какве користи имамо од шуме. Дјеци је важно од најранијег узраста указати на значај очувања шума“, истакла је Цвијетићева.

Свјетски дан шума, утемељен је са намјером да се шира популација подсјети на значај свих врста шума за цјелокупан живот на планети, те подигне свијест о њеном значају.