Малишани упознати о посљедицама прекомјерног кориштења телефона

06.02.2023.

За малишане из обданишта „Невен“ и Школе спорта „Бубамара“ у Вишеграду данас је одржано предавање о посљедицама прекомјерне употребе телефона и рачунара, као и неправилног сједења и држања тијела.

Предавање је одржала специјалиста физикалне медицине и рехабилитације из вишеградског Дома здравља Бранка Мирковић која је истакла да су ове активности пожељне због превенције деформитета код дјеце предшколског и школског узраста.

„Радионица је замишљена као својеврсни дио припрема за почетак школовања наших малишана“, рекла је Мирковићева новинарима.

Директор вртића Данка Митровић рекла је да је ово почетак активности које ће спроводити у вртићу, а да ће у неке од наредних бити укључени и родитељи.

Предсједник школе спорта „Бубамара“ Јадранко Јањић указао је да су на тренинзима примијетили да много малишана имају проблеме са равним табанима и кичмом.

„Током тренинга се трудимо да помогнемо дјеци са овом проблематиком и сматрам да смо на добром путу јер примјећујемо значајне помаке“, додао је Јањић.

Поред предавања одржана је и креативна радионица, која је окупила око 60 дјеце, у организацији обданишта „Невен“, а у сарадњи са Школом спорта „Бубамара“ и Домом здравља Вишеград.

СРНА