Малишани са радошћу шарали васкршња јаја

25.04.2019.

Малишани вртића „Невен“ у Вишеграду данас су у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу украшавали васкршња јаја са својим васпитачима.

Директор ове установе Данка Митровић рекла је да су, осим најмлађих Вишеграђана и васпитача, у шарању учествовали и њихови родитељи и случајни пролазници.

„На себи својствен начин, прљајући руке и гардеробу и пуштајући машти на вољу, дјеца су шарала јаја и тако створила уникатна умјетничка дјела непроцјењиве вриједности“, истакла је Митровићева.

Она је подсјетила да су малишани и њихови васпитачи недавно посјетили и цркву у Андрићграду и да на тај начин дјеца стичу сазнања о значају традиционалних вриједности.

„Религијска припадност је дио идентитета сваког човјека и без спознаје о тој припадности, не можемо квалитетно да сазријевамо“, навела је Митровићева.

Васпитач Катарина Печеничић истакла је да су дјеца доносила јаја од куће и да су их заједно фарбали на различите начине и технике.

„Малишанима је најлакша и најинтересантнија техника бојења јаја темперама, а користили смо и кистове и спужвице“, рекла је она.

Ана Јаковљевић из обданишта рекла је да јој је данас било веома занимљиво фарбати јаја, да се играла са другарима и пјевала пјесме.

Кристијан Ставњак, који је са другарима из обданишта фарбао јаја, истакао да воли да слави Васкрс, уз традиционални хришћански поздрав „Христос васкрсе“.

СРНА