Малишани oбиљежили Дан планете земље

21.04.2023.

Малишани обданишта „Невен“ у Вишеграду обиљежили су Дан планете Земље, цртајући и постављајући транспаренте у дворишту ове установе како би указали на значај очувања планете Земље.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је новинарима да је ово сјајан повод да дјеци од најранијег узраста пробудимо свијест о значају еколошки чисте и здраве животне средине, те додала да су малишани са одушевљењем прихватили активности које су се одвијале у дворишту ове установе.

Васпитач Невена Марјановић је рекла да се кроз разговор и друге примјерене активности труде да код дјеце пробуде љубав, заинтересованост и квалитетне навике о очувању животног простора.

Дјеца из ове установе су припремили пригодне рецитације и поручили да се смеће мора одлагати у канте и контејнере, а никако на улици и у ријекама.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла у више од 150 земаља, са циљем да се људи широм свијета подсјете у каквом је стању природа као и да се становништву укаже на проблеме екосистема, загађење насељених мјеста и како побољшати очување животну средину.