Малагурски посјетио општину Вишеград

24.01.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђурвић уприличио је пријем за режисера Бориса Малагурског, чији је филм синоћ премијерно приказан у биоскопу „Доли бел“ у Андрићграду.

Ђуревић је рекао новинарима да је задовољство било угостити Малагурског, те истакао да је филм „Република Српска: Борба за слободу“ одличан.

„Пропоручио бих свима да погледају филм, јер има много тога се види и чује. Неке ствари нисам знао, а филм ме подсјетио на неке ствари које сам раније учио или сам сазнао на филму“, напоменуо је Ђуревић.

Он је нагласио да Малагурски има подршку у даљем раду.

Малагурски је рекао да му је драго што је био на пријему и што су разговарали о филму.

„Драго ми је што имамо подршку Вишеграда за наше напоре да овај филм прикажемо у што више градова широм света. Важно је да сви виде овај филм како би сачували нашу традицију и били поносни на све оно лепо из наше историје и прошлости. Важно је да представимо свету на најбољи начин како би смо покушали да променимо ту слику која је стварана деценијама уназад где су се Срби углавном представљали у најгорем могућем светлу“, истакао је Малагурски.

Он је напоменуо да је неке од најљепших кадрова снимио у Вишеграду.

„Увек ми је драго да се вратим у Вишеград где обожавам да проводим време и захвалан сам начелнику што је учинио да се осећам лепо у овом граду. Захвалан сам за гостопримство, домаћински однос према гостима, тако да ме радује да се поново овде вратим“, закључио је Малагурски.

Документарним филмом „Република Српска; борба за слободу“ редитељ је сачинио причу о вишевјековној борби српског народа да буде слободан.