Кроз Вишеград прошли учесници Међународне бициклистичке трке

01.09.2020.

Вишеград је данас био домаћин пролазног циља прве етапе 60. Међународне бициклистичке „Трке кроз Србију“, а бициклисти су прешли преко Моста Мехмед-паше Соколовића.

Око 150 бициклиста из 30 земаља стартовало је данас са Јахорине, а крајњи циљ прве етапе је Златибор.

Директор „Трке кроз Србију“ Владимир Куваља рекао је да је први пут у историји бициклистички караван прошао преко старог моста у Вишеграду, што представља добар вид промоције ове општине и бициклизма.

„Надам се да ће Вишеград остати на мапи ове бициклистичке трке и наредних година“, навео је Куваља, додајући да је ова етапа трке била најинтересантнија.

Замјеник начелника општине Вишеград Младенко Тасић рекао је новинарима да је велико задовољство, како грађана, тако и ове општине, да буду дио једне од најстаријих бициклистичких трка Србије.

„Ово је један вид промоције туризма кроз спорт и једну веома познату бициклистичку трку, гдје се преко Вишеграда спајају двије планине – Златибор и Јахорина. Ова трка ће проћи кроз граничне прелазе без заустављања, што ће на посебан начин још више ојачати везе Републике Српске и Србије“, истакао је Тасић.

Међународна бициклистичка „Трка кроз Србију“, која је окупила двадесетак екипа из цијелог свијета, стартовала је данас са Јахорине.

Између осталих, учествују екипе из Аустралије, Уједињених Арапских Емирата, Италије, Белгије, Шпаније, Бугарске, Румуније, Њемачке, Аустрије и Мађарске.

Овогодишња „Трка кроз Србију“ дуга је 450 километара, а састоји се од три етапе – прва је дуга 160 километара и вози се од Јахорине до Златибора, друга, дужине 160 километара вози се од Мионице, преко Београда до Пожаревца и трећа, спринтерска, на потезу Зрењанин – Нови Сад.

Међународна бициклистичка трка, која се организује у сарадњи са бициклистичким савезима Србије и Републике Српске, биће завршена у четвртак, 3. септембра, у Новом Саду.

СРНА