Конкурс за студентске стипендије

28.12.2017.

 

Општина Вишеград објавила је конкурс за додјелу студенстких стипендија за студенте првог циклуса студија за 2017/18 годину.

У конкурсу је наведено да ће бити додијељено 67 стипендија редовним студентима који су уписали основне студије у високошколским установама у складу са одредбама Закона о високом образовању.

„По основу успјеха током студирања, чија је просјечна оцјена осам и више општина ће додијелити 15 стипендија. На основу успјеха из средње школе, чији је просјек оцјена износио 5.00 биће додијељено пет стипендија, а студентима из категорије дјеце погинулих бораца додијелићемо пет стипендија и 42 стипендије по основу посебног и социјалног статуса“, наводи се у конкурсу.

Према конкурсу, услови за добијање стипендије су да студент има пребивалиште на територије општине Вишеград непрекидно у трајању од једну годину дана, да студент не прима стипендију из других јавних извора финансирања, да је уписао завршну годину студија до 26 године живота, за студенте који су уписали прву годину студија, да им је просјечна оцјена током средоњошколског образовања била 3.8 и више.

У конкурсу се истиче, да је један од услова да студент није обновио ниједну годину студија на уписаној школској установи, из чега су изузети студенти који су дјеца погинулих бораца и студенти који су због оправданих околности болести и слично обновили једну годину студија.

Студенти који испуне прописане критеријуме и потпишу уговоре о стипендирању са општином, добијаће 10 мјесечних стипендија у износу од 120 КМ.

Рок за подношење пријава на конкурс је 17. јануар.

Општина Вишеград издваја знатна средства за стипендирање студената, те за стимулисање најбољих ученика и ђака који освајају награде на неким такмичењима у Српској и регији.

Конкурс можете погледати у пдф формату konkurs-stipendije-2017-2018

СРНА