Комунална полиција појачаће контроле због дивљих депонија

07.05.2019.

Комунална полиција ће у наредном периоду појачати контроле на подручју општине Вишеград због формирања нових дивљих депонија, иако су 24 уклоњене протеклих мјесеци.

Око 20.000 КМ издвојено за уклањање 24 дивље депоније, у сарадњи општине са Комуналним предузећем „Комуналац“.

Одјељење за комуналне послове општине позвало је суграђане да пријаве несавјесне појединце који непрописно одлажу грађевински и крупни отпад, након што је посљедњих дана уочено више нових дивљих депонија.

Све пријаве у вези са стварањем дивљих депонија могу се пријавити путем мобилне апликације „е-патрола“ или Одјељењу комуналне полиције путем телефона 058 621 108.

Начелник Одјељења за инспекцијске и комуналне послове Милица Станчић рекла је да је у марту уклоњена велика количина отпада и да је то настављено у акцији „Април мјесец чистоће“.

„Прије неколико дана комунална полиција је уочила да је на мјесту некадашње дивље депоније у Мушићима одложен грађевински отпад, што је недопустиво“, истакла је Станчићева.

Она је истакла да ће комунална полиција у наредном периоду појачати контролу непрописног одлагања отпада и предузимати законом предвиђене мјере за одлагање отпада на мјестима гдје то није предвиђено.

СРНА