Јединство на локалном нивоу и у борби за опстанак Српске

01.12.2023.

Скупштинска већина у Вишеграду јединствена је у ставу да развој Вишеграда нема алтернативу и да ће заједно радити на побољшању живота у овом граду, али и у подршци институцијама Републике Српске.

Шеф клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да је на данашњем састанку исказано јединство у подршци институцијама Републике Српске, предсједнику Милораду Додику, локалним институцијама, али и начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу.

„Констатовали смо да је Вишеград прошао кроз тежак период – од епидемије вируса корона, преко отежаног функционисања општине због привременог финансирања, скупштинске нестабилности и других дешавања која су нагомилала проблеме. Сви смо одлучни у томе да се требамо окренути рјешавању проблема. То није лако, али уз слогу и јединство сигурни смо да ће ићи убрзаним темпом“, истакао је Андрић.

Он је напоменуо да су бројни захтјеви грађана које треба рјешавати, тако да ће се кроз општински буџет и подршку републичких институција, као и хидроелектране Вишеград радити на реализацији бројних пројеката.

„То је наша обавеза да радимо кроз јединствену и стабилну скупштину и да спремно заједно улазимо у сљедећу годину“, нагласио је Андрић.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је на данашњем састанку показано јединство на локалном нивоу, али и у борби за опстанак Републике Српске.

„Морамо водити рачуна о грађанима Вишеграда, о томе како да побољшамо статус сваког становника. Разговарали смо о пројектима и да заједно са републичким органима учинимо напор како бисмо реализовали све што нас чека. Ту је припрема за Међуопштинске спортске игре /МОСИ/ које ће бити одржане 2025. године и све што Вишеград у редовном функционисању треба да оствари“, навео је Баранац.

Представник Народне партије Српске /НПС/ Младенко Тасић рекао је да је на састанку разговарано о проблемима које ова локална заједница, као и оним на нивоу Републике Српске чије институције доживљавају ударце од високог представника.

Састанку, одржаном у Општинској управи Вишеград, присуствовали су представници странака које чине скупштинску већину, а то су СНСД, Социјалистичка партија, Уједињена Српска, ДНС, НДП, НПС и СПС.

СРНА