Јакшић: посљедице незаконите смјене највише трпјели грађани

19.10.2021.

На конференцији за новинаре у Вишеграду вршиоца дужности начелника општинског Одјељења за општу управу Горана Кујунџића и начелника Одјељења за финансије Милана Јакшића истакнуто је да је њихова смјена била незаконита, што је потврдио и Окружни суд у Источном Сарајеву, те да су због тога посљедице највише трпјели грађани.

„Суд је донио пресуде које смо очекивали, али вријеме је изгубљено и требаће нам доста труда да уложимо у наредном периоду да би се отклонили сви недостаци и посљедице, настали у протеклих 10 мјесеци“, истакао је Јакшић и оцијенио да је једна од главних посљедица незаконитог функционисања Скупштине општине Вишеград у протеклом периоду недоношење буџета.

Горан Кујунџић рекао је да су пресуде Окружног суда потврдиле оно што је начелник рекао на првој сједници Скупштине општине, а у вези је са тим да није сазвана у складу са законом о локалној самоуправи, Статутом и Пословником општине Вишеград.

„Од одржавања прве Скупштине општине до данас, Одјељење за општу управу, чији сам био вршилац дужности, није имало начелника, па су због тога много трпјели и грађани Вишеграда, којима пружамо услуге. Посљедице ће сигурно бити велике, али то ћемо видјети у наредном периоду“, нагласио је Кујунџић.

Окружном суду у Источном Сарајеву поднесена је 31 тужба која се односи на сва акта донесена на првој сједници Скупштине општине Вишеград одржаној 12. јануара.

СРНА