Извршење буџета за девет мјесеци 56 одсто од плана

11.12.2019.

Скупштина општине Вишеград упозната је данас о информацији о извршењу буџета за девет мјесеци ове године у износу од 6.742.488 КМ, што је 56 одсто у односу на ребалансирани годишњи план.

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да је нешто слабије остварење прихода резултат реализације планираног кредитног задужења у посљедњем кварталу текуће фискалне године.

Он је додао да је наплата пореских и непореских прихода у потпуности у складу са планираним ставкама, нарочито када је ријеч о пореским приходима.

„Порески приходи су остварени у износу од 3.121.898 КМ или 74 одсто у односу на план. У односу на исти период прошле године, порески приходи су већи за 219.077 КМ“, навео је Јакшић.

Он је додао да су непорески приходи остварени у износу од 3.147.687 КМ, што је 66 одсто у односу на ребалансирани годишњи план буџета.

„Расходи су остварени у износу од 6.676.067 КМ, што је 55 одсто годишњег плана“, рекао је Јакшић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић каже да је задовољан извршењем буџета и приходима.

„Ове године је била лошија хидрологија, тако да ће доћи до смањења прихода од хидроелектране, али то неће утицати на даље планове. Спремамо буџет за наредну годину, имамо пуно пројеката који су започети и за које се припрема пројектна документација. Вјерујем да ће реализација многих почети са првим лијепим данима“, навео је Ђуревић.

Одборници су на данашњој сједници усвојили приједлог одлуке о допуни одлуке о одређивању радног времена правним лицима и предузетницима који обаваљају трговинску, занатску и услужну дјелатност.

СРНА