Израда просторног плана након 30 година

30.09.2019.

Општина Вишеград расписала је јавну набавку за израду просторног плана, првог након 30 година, а процијењена вриједност уговора је 23.000 КМ.
Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић истакао је да је ријеч о веома значајном документу којим се дефинише нова визија развоја, уз дефинисање свих елемената који се односе на изградњу инфраструктуре и других неопходних елемената.

„Ово је значајан документ који омогућава повлачење средстава из разних фондова“, рекао је Ђукановић, напоменувши да се просторни план доноси на период од 20 година.

Према његовим ријечима, средства за израду плана обезбијеђена су из буџета општине Вишеград и донације Владе Републике Српске.

Директор Туристичке организације општине Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је израда просторног плана један од приоритета привредног развоја и дефинисања туристичког развоја.

„Овај просторни план омогућиће нам визију развоја туризма по једном концепту који смо сви жељели“, нагласила је Тодоровићева.

Одборник Скупштине општине Дарко Андрић рекао је да би просторни план требало да има свака уређена локална заједница.

„Вишеграду је то јако битно, поготово због усаглашавања са стратегијама развоја општине. То је један велики посао“, напоменуо је Андрић.

Рок за израду плана је 18 мјесеци.

СРНА