Изграђена два дјечија игралишта

12.03.2020.

У вишеградским насељима Гребен и Пионирска изграђена су два дјечија игралишта за шта је општина Вишеград издвојила око 20.000 КМ.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да су игралишта изграђена да би дјеца добила простор за игру и квалитетно провођење слободног времена.

„Од финансијске вриједности много је значајније то што су грађани одлучивали о томе шта им је најпотребније у овом тренутку. Мислим да је број дјеце на овом игралишту доказ да грађани најбоље знају шта им је потребно“, истакао је Ђуревић.

Он је навео да је у насељу Гребен направљено ново игралиште које има простор за кошарку, мали фудбал, љуљашке и клацкалице, те које је ограђено и безбједно за игру.

Предсједник мјесне заједнице Прелово Бобан Каргановић рекао је да насеље Гребен има много дјеце и да им игралиште много значи.

„Ово је још један примјер да локална власт брине о својим становницима, посебно најмлађима“, истакао је Каргановић.

Прошле године отворено је дјечије игралиште у центру града под називом „Пријатељство дјеце Косова и Метохије и Републике Српске“, а у току је и изградња великог игралишта за које је средства донирала Влада Србије.

СРНА