Издвајање средстава за Фонд солидарности Српске

07.04.2020.

Чланови управе предузећа „Хидроелектране на Дрини“ по препоруци Републичког кризног штаба одрекли су се 20 одсто мартовске плате у корист Фонда солидарности Републике Српске, рекао је Срни директор овог предузећа Недељко Перишић.

Он је напоменуо да су се и чланови Кризног штаба за ванредне ситуације овог предузећа одрекли дијела плате према препорукама Владе Републике Српске.

„Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију у Републици Српској изазвану појавом вируса корона, као и потребу да се с циљем спречавања даљих штетних посљедица обезбиједе финансијска средства, по принципу солидарности, укључили смо се у акцију. Сви ће се запослени по принципу добровољности одрећи дијела својих примања за март како би средства била уплаћена за намјене Фонда солидарности Републике Српске“, навео је Перишић.

Он је појаснио да је препорука Управе у сарадњи са Синдикатом да радници добровољно издавајају средства, те да би они који имају већа примања од 1.000 КМ требали да се одрекну 10 одсто плате, а они са мањом платом од 1.000 КМ пет одсто.

Перишић је позвао да запослени искажу солидарност и издвоје дио нето плате за март како би се помогло Фонду солидарности, те нагласио да је издвајање искључиво принцип добровољности.

Он је апеловао да се остала физичка и правна лица придржавају свих упутстава и мјера, те да поштују правила и помогну у складу са могућностима да би заједнички спријечили посљедице ширења вируса корона.

СРНА