Изабрано предсједништво Форума за безбједност

09.03.2017.

Чланови Форума за безбједност грађана општине Вишеград на данашњем састанку договорили су израду два пројекта који се односе на безбједност у саобраћају, нарочито дјеце.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је данас изабран за предсједника Форума, рекао је да се један пројекат односи на саобраћајну сигнализацију у ужем дијелу града, а други на постављање лежећих полицајаца у улицама Друге подрињске бригаде и Козачкој, те у насељу Калате.

Он је указао на проблем недостатка сигнализације у близини школа, као и на лошу хоризонталну сигнализацију.

„Предвиђено је да се хоризонтална сигнализација ради два пута годишње, а у прошлој години није урађена ниједном. Средства се морају изнаћи због безбједности свих грађана, а посебно дјеце“, рекао је Ђуревић.

Он је подсјетио да састанци Форума за безбједност нису одржавани претходних година и да ће Форум учинити све да безбједност буде на задовољавајућем нивоу.

Владимир Гладанац, који је изабран за потпредсједника Форума, каже да је на састанку извршена анализа стања безбједности саобраћаја на подручју општине.

„Циљ нам је унапређење безбједности, а да бисмо то постигли пратићемо стање на терену и доносити праве мјере“, додао је Гладанац.

Састанку су присуствовали представници Станице јавне безбједности Вишеград, Ауто-мото друштва, радници општинске управе задужени за безбједност, те представници основне и средње школе.

СРНА