Изабрано ново руководство Савеза општина и градова РС

31.03.2017.

На 14. редовној сједници скупштине Савеза општина и градова Републике Српске, одржаној у Бијељини, начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, изабран је једногласно за предсједника Савеза општина и градова Републике Српске.

За потпредсједнике Савеза изабрани су градоначелник Бијељине Мићо Мићић, градоначелник Приједора Миленко Ђаковић и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Начелник Љубиша Ћосић захвалио се претходном руководству и истакао да у будућности треба наставити радити као и претходници.

„Треба се окупити око онога што су проблеми локалних заједница, јер сви имамо заједничке проблеме. Главни партнер остаје Влада Републике Српске јер је потребно наставити радити на међународним пројектима и представљањима кроз Савез“, рекао је начелник Ћосић.

Предсједништво Савеза чини 19 општина и градова: Бања Лука, Приједор, Бијељина, Добој, Зворник, Требиње, Град Источно Сарајево, Пале, Вишеград, Мркоњић Град, Лакташи, Брод, Градишка, Источно Ново Сарајево, Пелагићево, Љубиње, Шамац, Источна Илиџа и Сребреница.

СРНА