Изабрано ново руководство Борачке организације

10.04.2019.

Новоизабрани предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград је Александар Савић, а Светозар Гузина предсједник Предсједништва ове организације, одлучено је на изборној Скупштини.

Савић је рекао да је најважније побољшати статус бораца у вишеградској општини.

„Иако је буџетска ставка била релативно добра у односу на остале локалне заједнице борићемо се да буде још већа. Настојаћемо да прегледамо социјални статус и структуру општинске Борачке организације у свим сегментима који су важни за ову категорију“, нагласио је Савић.

Гузина је рекао да је општинска Борачка организација у протеклим годинама радила веома добро и сарађивала са општином Вишеград.

„Буџет општинске Борачке организације је око 200.000 КМ, што је знатно више у односу на многе локалне борачке организације у Српској. Наставићемо традицију обиљежавања важних датума из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата“, навео је Гузина.

Он је подсјетио да су Влада Републике Српске и Министарство рада и борачко-инвалидске заштите недавно донијели одлуку о покретању поступка за додјелу станова породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида који нису предали потребну документацију и навео да се у општинску Борачку организацију до сада пријавило њих око 40.

Скупштини је присуствовао и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је рекао да ће Општинска управа и у наредном периоду помагати локалну Борачку организацију.

„Издвајаћемо средства из буџета општине, радићемо на заједничким пројектима, обиљежавати важне датуме“, навео је Ђуревић.

Живорад Марковић и Драгомир Јовановић у наредном мандату биће потпредсједници Скупштине општинске Борачке организације, а Александар Савић и Обрад Полуга изабрани су и као нови делегати у Скупштини Борачке организације Републике Српске.

СРНА