Инфекција код здравствених радника и у Дому за лица са инвалидитетом

04.07.2020.

Епидемиолошка ситуација у Вишеграду није повољна, вирусом корона заражено је неколико здравствених радника, а потврђен је и код запослених у Дому за лица са инвалидитетом, рекао је епидемиолог Института за јавно здравство Републике Српске Марин Кватерник.

Вирусом је у Вишеграду заражено 15 особа, констатовано је на сједници општинског Штаба за ванредне ситуације у Вишеграду, одакле је поручено да се предузимају све мјере како би се спријечило његово ширење.

Кватерник, који је био на сједници општинског Штаба, рекао је да је ситуација неповољна, али да је и у другим мјестима слична.

Он је навео да је у Вишеграду проблем што је инфицирано неколико здравствених радника, као и појава вируса у Дому за женску дјецу са посебним потребама.

„Појавили су се позитивни случајеви, а ријеч је о запосленима у кухињи, тако да смо све активности усмјерили у том смислу“, рекао је Кватерник.

Он је додао да је извршена дезинфекција, а да су данас договорене сљедеће поступке.

Руководилац Регионалног центра Института за јавно здравство из Фоче Слађана Арсеновић рекла је да је направљена листа контаката заражених лица и да сутра почиње тестирање тих лица.

СРНА