Именовања у „Вилиној власи“, „Дрини“ и „Андрићевом конаку“

27.07.2017.


Скупштина општине Вишеград именовала је данас за вршиоца дужности директора Јавне установе Рехабилитациони центар „Вилина влас“ Душану Буквић, за вршиоца дужности директора Јавне спортске установе „Дрина“ Братислава Иконића, а за вршиова дужности директора хотела „Андрићев конак“ Сашу Којића.

Претходно су дужности разријешени директори Рехабилитационог центра „Вилина влас“ Драган Ушћумлић, Јавне спортске установе „Дрина“ Горан Кујунџић и хотела „Андрићев конак“ Марко Божић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изразио је очекивање да ће вршиоци дужности водити установе боље него што је то до сада било.

„Те установе су веома битне за развој града јер хотели покрећу у великој мјери туризам. Настојаћемо да те установе доведемо у још бољи положај, а покренућемо и све одређене процедуре против нерегуларних радњи које су вршене у претходном периоду“, рекао је Ђуревић.

Он је додао да је на сједници усвојена одлука о заједничкој изградњи стамбено-пословног објекта.

„У договору са власницима станова договорили смо да кренемо у заједничку изградњу“, навео је Ђуревић и додао да је донесен нацрт одлуке о кућном реду у стамбеним зградама.

Он је истакао да опозиција покушава да продужи скупштинска засједања, али да свака наредна скупштина траје краће, што је и циљ јер треба да се иде напријед и да се ради.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Билал Мемишевић рекао је да је усвојена одлука о основаности утврђивања општег интереса ради спровођења поступка експропријације потребног за извођење радова за уређење дијела корита Осојничког потока.

„То је инфраструктурни проблем који је стар и био је ружна слика овог града и мислим да је ово најбољи могући одговор за становнике који живе у насељу Осојница“, истакао је Мемишевић.

Он је рекао да ће одлука о заједничкој изградњи стамбено-пословног објекта употпунити мјесто у центру града.

Мемишевић је новоизабраним вршиоцима дужности директора честитао именовање, те изразио очекивање да ће на најбољи начин одговорити датом повјерењу и обавезама које их очекују.

Одборник НДП-а Александар Фулурија рекао је да је донесена добра одлука да се на мјесту зграде која је срушена направи репрезентативан објекат, те истакао да је донесен добар приједлог да ће на једној од сљедећих сједница бити повећана средства за унапређење наталитета.

Он је додао да је смјена директора вишеградске бање „Вилина влас“ била због политичких разлога, иако је имао добар рад у претходном периоду.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Дарко Андрић рекао је да данашњу скупштину карактерише значајно ефикаснији рад него раније.

„Од именованих вршилаца дужности директора очекује се да унаприједе рад на позицијама које су изабрани, а посебно у раду хотела, који су значајан дио туристичке осовине која треба да покреће развој града“, додао је Андрић.

СРНА