„Хидроелектране на Дрини“ финансирају реконструкцију са 250.000 КМ

02.12.2019.

У Вишеграду је данас почела реконструкција спортске дворане у којој ће бити замијењен паркет, за шта је предузеће „Хидроелектране на Дрини“ обезбиједило око 250.000 КМ.

Директор „Хидроелектрана на Дрини“ Недељко Перишић рекао је новинарима да ово предузеће финансира замјену паркета у спортској дворани, те подсјетио да је 2002. године обезбиједило средства за њену изградњу.

„Због велике поплаве 2011. године рађене су корекције паркета, али се показало да се мора извршити реконструкција и одлучили смо да ове године урадимо замјену паркета“, навео је Перишић.

Он је навео да је извођач радова реномирана београдска фирма „Мускулус“ која је уредила и халу „Пионир“ у Београду. Рок за завршетак радова је крај ове године.

„Ријеч је о паркету који посједује ФИБА сертификат, о најбољем паркету који производи фирма `Јункерс` из Данске“, рекао је Перишић.

Он каже да је за наредну годину планирана реконструкција мокрих чворова.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово још један од примјера добре сарадње општине и предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

„Можемо се похвалити да ће паркет бити као у београдским дворанама и вјерујем да ће се наша дјеца бавити спортом и остваривати још боље резултате“, истакао је Ђуревић.

Он је додао да се услови за тренирање из године у годину побољшавају и изразио наду да ће се на овај начин спортисти анимирати.

„Планирамо да у наредном периоду израдимо пројектну документацију за нове спортске терене“, рекао је Ђуревић.

СРНА