„Хе на Дрини“ поклониле 300 књига Основној школи „Вук Караџић“

14.02.2022.

Директор предузећа „Хидроелектране /ХЕ/ на Дрини“ Недељко Перишић уручио је данас, поводом Међународног дана даривања књига, донацију од 300 књига Основној школи „Вук Караџић“, чиме је библиотека у овој образовној установи обогаћена за десет нових наслова школске лектире.

„Изузетно је важно да имамо добру комуникацију и да на овакве, конкретне начине, помогнемо нашој дјеци и култури“, истакао је Перишић.

Он је рекао да су у децембру прошле године од основне школе добили допис у коме је наведено да ова установа није у могућности да набави нове наслове, предвиђене измјеном плана лектире за наредну годину, те да је управа Хидроелектране на бази доброг пословања одлучила да помогне овом донацијом књига.

Перишић је изразио наду да ће дјеца читати нове, али и старе наслове, јер, како је истакао, без обзира на доба дигитализације и интернета, ништа не може замијенити књигу.

Он је упутио честитке поводом успјеха школске библиотеке и освојеног првог мјеста у писању чланака на Википедији.

Библиотекар у школи Снежана Јевђић захвалила је управи предузећа „ХЕ на Дрини“ за великодушну донацију, захваљујући којој ће ученици у скорије вријеме читати 10 нових, обавезних наслова.

Она је истакла да је школска библиотека учествовала у глобалној кампањи уређивања Википедије на српском језику, у оквиру које су освојили прво мјесто на свијету у веома великој конкуренцији.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да су представници Хидроелектране наставили са својом одговорном пословном политиком, наводећи да ова помоћ, у виду донације књига, предстваља огроман подстрек за ову установу.

„Хидроелектрана нам помаже на разне начине, кроз наше школске и спортске такмичарске активности и све похвале руководству овог предузећа“, додао је Радојчић.

Библиотека Основне школе „Вук Караџић“ има око 14.600 књига, а ову образовну установу похађа 680 ученика.

СРНА