„Хе на Дрини“ обиљежиле крсну славу

27.01.2022.

Предузеће „ХЕ на Дрини“ у Вишеграду данас је обиљежило крсну славу – Светог Саву, а ломљења славског колача обавио је Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Митрополит Хризостом рекао је да су времена тешка, али да се морају наћи добри и јаки људи који ће изнијети свако бреме.

„Свети Сава нека вас благосиља увијек, да успјешно остварујете планове, да вам Господ да снаге да у ова тешка времена будете што успјешнији. Нека вас Бог сачува здраве, веселе, радосне и нека вам помогне и благослови вас молитвама вашег оца Светог Саве“, истакао је митрополит Хризостом, честитајући крсну славу.

Директор предузећа „ХЕ на Дрини“ Недељко Перишић истакао је да је прошла година једна од најуспјешнијих када је ријеч о производњи.

„У скромном окупљању у присуству органа предузећа, начелника општине Вишеград и митрополита обавили смо славски чин, да бисмо одржали традицију обиљежавања крсне славе“, рекао је Перишић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је сарадња овог предузећа и општине на завидном нивоу, да постоје планови за наредни период, те најавио много пројеката за локалну заједницу.

„У посљедње вријеме, Хидроелектрана је урадила много инфраструктурних пројеката у нашем граду. Ове године додијелили су стипендије нашим студентима, с обзиром на то да општина није могла јер је била на привременом финансирању“, истакао је Ђуревић.

СРНА