Грађани да се суздрже од употребе петарди

30.12.2016.

Грађани треба да буду опрезни и да се суздрже од употребе ватреног оружја и пиротехничких средстава јер постоје опасности до којих може доћи усљед њихове употребе, рекла је Срни портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић.

Она је појаснила да се очекује да због новогодишњих и божићних празника млађа популација користи петарде, ватромете и друга пиротехничких средстава, због чега Центар јавне безбедности Источно Сарајево спроводи превентивне активности са циљем да предстојећи празници протекну у миру и без нежељених посљедица.

Припадници Полицијске станице у Вишеграду, поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника проводе акцију подјеле летака са циљем указивања на опасност од пиротехничких средстава.

Законом о јавном реду и миру предвиђена је новчана казна од 300 до 900 КМ за лица која пале пиротехничка средства на мјестима и на начин којим се изазива узнемиреност грађана, док је за лице које неовлаштено употријеби ватрено оружје предвиђена новчана казна од 400 до 1.200 КМ.

СРНА