Главна улица данас без саобраћаја

22.09.2022.

У Вишеграду данас ће бити обиљежен Свјетски дана без аутомобила због чега ће у Улици краља Петра Првог бити забрањен саобраћај, а најмађи суграђани ће продефиловати улицом.

Секретар Ауто-мото друштва Вишеград Радован Липовац рекао је да ово друштво у сарадњи са полицијском станицом Вишеград, дјецом из вртића „Невен“ и ученицима Основне школе „Вук Караџић“ организује Дан без аутомобила.

„Дјеца ће данас продефиловати улицом и цртаће на асфалту, а биће организоване и дјечије игре“, истакао је Липовац.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да ће дјеца, заједно са васпитачима прошетати главном улицом и послати поруку о неопходности очувања животне средине с циљем здравијег и срећнијег живота младих нараштаја.

Митровићева је рекла да ће малишане пратити припадници Ауто-мото друштва Вишеград и полиције.

Педагог Основне школе „Вук Караџић“ Тања Новаковић рекла је да Свјетски дан без аутомобила – 22. септембар обиљежавају у оквиру пројекта „Школа пријатељски амбијент за дијете“.

Она је рекла да је безбједност дјеце у саобраћају веома важна, као и едукација дјеце, родитеља и осталих учесника у саобраћају.

„Стицање и продубљивање знања о правилима понашања дјеце, пјешака учесника саобраћају, уз правилну примјену истих у свакодневном животу као развијање свијести о значају властите безбједности у саобраћају циљ је коме тежимо и коме идемо кроз васпитно-образовни процес, наставне и ваннаставне активности“, истакла је Новаковићева.

У оквиру ових активности чланови Ауто-мото друштва Вишеград дијелиће летке ученицима о безбједности у саобраћају.

Улицом краља Петра Првог у Вишеграду данас до 17.00 часова неће саобраћати аутомобили.

СРНА