Гала Пајовић и Немања Станимировић спортисти године

31.01.2020.

Члан Карате клуба „Дрина“ Гала Пајовић и кошаркаш Клуба „Варда-ХЕ“ Немања Станимировић проглашени су за најбоље спортисте општине Вишеград у прошлој години.

Најуспјешнији женски спортски клуб је Одбојкашки клуб „Хидроелектране на Дрини“, а мушки Рукометни клуб „Вишеград“.

За најуспјешнијег тренера проглашен је Јово Сарић из Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“, док је најбољи спортски радник у прошлој години Милан Јакшић из истог клуба.

Најбољи спортиста Немања Станимировић захвалио је општини Вишеград и честитао свим награђеним спортистима за постигнуте резултате.

„Желио бих да поручим младим људима да се баве спортом, тренирају, дају свој максимум и резултати ће доћи. Бавим се спортом више од 20 година, било је одрицања, играћу још док будем могао“, рекао је Станимировић.

Пајовићева је рекла да карате тренира 12 година и да је остварила значајне резултате на које је поносна.

„За мене је ово велики подстрек и наставићу и даље тренирати. Млади треба да вјерују у себе, јер кад вјерују – снови се остварују“, поручила је Пајовићева.

Најбољи тренер Јово Сарић рекао је да је ово признање за дугогодишњи рад.

„Ово признање доживљавам као признање играчицама које су постигле изванредне резултате, те награду за управу и општину“, рекао је Сарић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић захвалио је свима који помажу рад спортских клубова и спортистима који на најбољи начин представљају своју локалну заједницу.

„Општина ће увијек подржавати рад спортских клубова и све манифестације које се везују за спорт, јер је он свима потребан“, истакао је Ђуревић.

Спонзор године је зависно предузеће „Хидроелектране не Дрини“ из Вишеграда, а признање општине за изузетне резултате и допринос развоју спорта добио је Владимир Билић, члан Шаховског клуба „Дрина“.

На манифестацији су признања добили и најперспективнији спортисти, чланови спортске секције „Бамби соко“, Џудо клуба „Вишеград“, Веслачког клуба „Једрина“, бразилског Џију-џицу клуба „Феникс“, Фудбалског клуба „Дрина“, Одбојкашког клуба „Хе на Дрини“, Рукометног клуба „Вишеград“, Карате клуба „Дрина“ и Кошаркашког клуба „Варда ХЕ“.

СРНА