Фудбалски клуб „Дрина ХЕ“ нови прволигаш Републике Српске

20.05.2024.

Фудбалски клуб /ФК/ „Дрина ХЕ“ из Вишеграда шампион је Друге лиге Републике Српске групе Исток и од наредне сезоне поново ће играти у Првој лиги Републике Српске.

Предсједник ФК „Дрина ХЕ“ Дејан Крсмановић рекао је Срни да су три кола прије краја сезоне побиједили „Рудар 1925“ из Угљевика резултатом 4:0 и тако обезбиједили титулу и повратак у Прву лигу Републике Српске.

„Велики успјех за вишеградски спорт је успјех фудбалера који су, послије рукометаша и одбојкашица, освојили титулу шампиона. Овај успјех је тим већи ако знамо да је клуб прије непуне двије године био пред гашењем“, истакао је Крсмановић.

Он је нагласио да су у клубу поносни на све што је урађено претходне године и поручио да ће наставити са увођењем новина у рад клуба и унапређењем спортске инфраструктуре како би клуб задржао стари сјај.

„Позивамо све љубитеље фудбала да у сриједу, 22. маја, дођу на стадион и подрже нас на утакмици са екипом из Дворова, након чега ће представници Фудбалског савеза Републике Српске уручити пехар и медаље“, навео је Крсмановић.

ФК „Дрина ХЕ“ ове године обиљежава 100 година постојања.

СРНА