Формиран мултидисциплинарни тим с циљем безбједности ученика

31.08.2023.

На сједници Форума за безбједност општине Вишеград поводом почетка школске године формиран је мултидисциплинарни тим чији је циљ превентивно дјеловање и сагледавање ситуације када је ријеч о безбједности и раду образовних установа у овој локалној заједници.

У рад овог тима су, осим представника општине и начелника Младена Ђуревића, укључени представници Полицијске станице, Центра за социјални рад, Центра за заштиту менталног здравља, те директори и педагози основне и средње школе.

Директор Средњошколског центра „Иво Андрић“ Драгана Зечевић рекла је након састанка да је у припреми израда елабората о заштити школа, како би омогућили што боље услове у образовним установама.

„Ради безбједног боравка ученика у школама, из Министарства просвјете и културе Републике Српске најављено је присуство школског полицајца, а о даљем поступању и обавезама бићемо обавијештени“, навела је Зечевићева.

Педагог у Основној школи /ОШ/ „Вук Караџић“ Тања Новаковић, која је изабрана за вођу мултидисциплинарног тима, рекла је да је, прије свега, циљ развијати свијест свих учесника у васпитно-образовном процесу и локалне заједнице о спречавању међувршњачког насиља и развијања емпатије, те свих позитивних особина личности.

„У школама већ имамо своје мултисекторске тимове и настављамо рад на досадашњи начин, а иницијатива да тимски превентивно дјелујемо је за сваку похвалу, нарочито након ситуација које су се дешавале у региону“, навела је Новаковићева.

Средњошколски центар „Иво Андрић“ тренутно похађа 266 ученика, а у нову школску годину уписано је 69 ђака распоређених у пет одјељења, док ОШ „Вук Караџић“ броји више од 600 ђака и 68 првачића.

СРНА