Фестивал „Лицидерско срце“ од 15. до 19. августа

13.07.2022.

Међународни дјечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“, на којем ће учествовати више од 1.000 дјеце из 12 земаља, биће одржан од 15. до 19. августа на подручју Вишеграда, Ужица и Златибора.

Организатор фестивала је удружење из Ужица „Ера“, а суорганизатори су Град Ужице, општина Вишеград, Представништво Републике Српске у Београду и Туристичка организација Златибор.

Ивана Цветковић из Удружења „Ера“ данас је након састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем подсјетиола да фестивал траје 14 година, те да се и ове године очекују учесници од 10 до 16 година из 12 земаља.

„Фестивал траје од 15. до 19. августа, а дешавања у Вишеграду су планирала за 18. август“, нагласила је Цветковићева.

Начелник општине Ђуревић рекао је да се ове године у Вишеграду очекују учесници фестивала и из Мађарске, Чешке, Бугарске и Турске.

„Општина Вишеград у сарадњи са Андрићградом помаже организацију фестивала. Вјерујемо да ће ове године бити добра и посјећеност, јер је много туриста у то вријеме у Вишеграду“, нагласио је Ђуревић.

Он је истакао да је фестивал фоклора познат не само у регији, већ и у цијелом свијету, те захвалио организаторима за организовање.

СРНА