Дружење жена општинске управе и јавних установа и предузећа

09.03.2023.

Поводом Осмог марта Међународног дана жена, општинска управа Вишеград и синдикална организација општинске управе Вишеград организовалу су свечани ручак за око 100 жена из локалне управе и јавних установа и предузећа.

Предсједник синдикалне организације Вишеград Милан Јакшић рекао је да је организован традиционалан скуп за све чланове и жене запослене у установама које се финансирају путем трезора, а чији је оснивач општинска управа.

„На овај начин се настојимо захвалити свим нашим женама, припадницама њежнијег пола“, истакао је Јакшић.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да долази из колектива у коме је 99 одсто запослених припадница слабијег пола.

„Одговорно тврдим да у овом вијеку више не можемо говорити о присуству неравноправности међу половима с обзиром да припадам већини руководилаца у овом граду које су даме. Тиме је избалансирано учешће емоција и разума у доношењу одговорних пословних и политичких одлука“, истакла је Митровићева.

У свијету се разним манифестацијама обиљежава Међународни дан жена као дио борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца.