Дружење поводом 8.марта у Дому за лица са инвалидитетом

08.03.2019.

Око педесетак корисница кроз радно окупациону терапију у Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду, обиљежило је Међународни дан жена – осми март.

Руководилац радно – окупационе терапије Драгана Перишић рекла је да у овој служби проводе различите активности из области радне и окупационе терапије, а да су Дан жена обиљежиле кроз дружење.
„Ово је дан када и кориснице Установе воле заједничко окупљање, дружење, фотографисање. Настојали смо да им омогућимо да уживају у овом дану. Радни инструктори су припремили и окупили кориснице радне терапије у једној од њихових радно-окупационих радионица, овај пут у грнчарској радионици и уз торту, слаткише, воће и сокове обиљежили смо заједнички празник осми март“, истакла је Перишићева.
Корисница Дијана Петковић рекла је да је уз помоћ радних инструктора правила посебне честитке за овај празник које је уручила другарицама из Установе и особљу из здравствено – медицинске службе.
„Волим да се дружим и играм уз овај празник. Са другарицама из Дома сам пјевала, а запослени су нам припремили и слаткише“, навела је Петковићева.
У радно – окупационој терапији истичу да у њиховој радионици настају дивни одјевни предмети, слике и цртежи, шалови и велики број ручних радова.
У Дому за лица са инвалидитетом смјештена је 181 корисница.