Дрина порибљена пастрмком и шараном

29.09.2020.

Ријека Дрина порибљена је са 2.200 млађи поточне пастрмке и 3.000 млађи шарана у горњодринском сливу.

Предсједник Рибарског еколошког удружења за заштиту вода „Дринска језера“ Александар Којић захвалио је управи предузећа „Хидроелектране на Дрини“ за несебичну помоћ у порибљавању и обогаћивању рибљег фонда ове ријеке.

Он је истакао да је предузеће „Хидроелектране на Дрини“ из Вишеграда и ове године обезбиједило финансијска средства за порибљавање Дрине у овој општини са 2.500 килограма млађи шарана и 700 килограма млађи поточне пастрмке.

Вршилац дужности извршног директора за техничке послове предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Томислав Поповић навео је да је ова фирма друштвено одговорна и да представља економски стуб Републике Српске.

„Учествујемо у свим акцијама које се тичу бољитка грађана Вишеграда и ширег региона, а једна од таквих је и данашња акција порибљавања, која има позитиван еколошки утицај“, рекао је Поповић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић каже да је и ове године, упркос лошој епидемиолошкој ситуацији, у сарадњи са „Хидроелектранама“ и Удружењем „Дринска језера“, извршено порибљавање горњег и доњег језера ријеке Дрине, на задовољство свих љубитеља риболова.

„Велики број риболоваца, не само из Републике Српске, већ и из цијеле регије, па и свијета долази у нашу општину да уживају у љепотама ријеке Дрине и риболову који је дио туристичке понуде ове локалне заједнице“, навео је Ђуревић, истакавши да „Хидроелектране на Дрини“ редовно извршавају обавезе према еколошким и другим законом предвиђеним дозволама.

СРНА