Додик: Наставља се развој Андрићграда – пројекат за будућност

06.04.2024.

Андрићград је пројекат за будућност, који ће наставити да се развија и да се припрема за нову туристичку сезону, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Вишеграду.

– Увијек је добро разговарати са идејним творцем Андрићграда Емиром Кустурицом и увијек је лако ријешити проблеме. Ентузијазам који он показује је немјерљив и омогућио је да Вишеград добије јединствену локацију која се зове Андрићград. Треба да наставимо даље да радимо – изјавио је Додик након састанка у Андрићевом институту.

Он је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица рекао је данас у Вишеграду да ће Андрићград бити још важније мјесто и веће жариште културе, а да је предсједник Републике Српске Милорад Додик обећао завршетак свих радова на овом јединственом мјесту.

Кустурица је истакао да постоје ствари које човјек у животу може да планира или не планира.

– Најљепше су оне које нису планиране давно или су одгађане и увијек се десе. То је наше путовање Дрином и консултовање око будућности града. Наш предсједник Милорад Додик обећава не само опстанак, него и завршетак свих радова на овом јединственом мјесту – нагласио је Кустурица.

Састанакку су осим Кустурице и Додика, присуствовали су и представник државног капитала у Андрићграду Недељко Елек, савјетник предсједника Српске Перо Симић, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, одборник Скупштине општине Вишеград Дарко Андрић, директор предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић.