Додатна средства за реконструкцију моста у Добруну

09.09.2022.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је да ће Влада Српске кориговати своју одлуку и одобрити додатна средства за реконструкцију моста у Добруну код Вишеграда.

„У моменту одобравања средства до избора извођача дошло је до промјене цијена улазних сировина и Влада ће кориговати своју одлуку и одобрити додатна средства“, рекао је Вишковић након данашњег састанка у Вишеграду са начелником општине Младеном Ђуревићем.

Вишковић је навео да је Влада одобрила знатна средства за одржавање Балканског првенства у веслању, истичући да је то улагање у промоцију туристичких потенцијала Вишеграда и Андрићграда.

Премијер Српске, који ће данас у Андрићграду свечано отворити Балканско првенство у веслању, рекао је да је ово првенство окупило представнике из неколико европских земаља.

„Они ће, када се врате кући, сигурно имати шта да кажу о Републици Српској, Андрићграду, Мокрој Гори и другим садржајима које ће посјетити током боравка овдје“, нагласио је Вишковић.

Вишковић је подсјетио да је Влада Републике Српске одобрила прије скоро двије године милион КМ за бању „Вилина влас“, али да, нажалост, до данас та средства нису реализована. Он је рекао да је то велика штета и да му је била жеља да помогне тој установи да буде на мјесту које заслужује.

„Потенцијали те бање су знатно већи него што садашњи капацитети могу да то испрате“, додао је Вишковић.

Он је навео да је у Вишеграду разговарано и о предстојећим изборима, те да је као потпредсједник СНСД-а упознат о активностима странке и очекивањима.

Вишковић је рекао да проблем у Вишеграду представља то што се још не спроводе резултати референдума за опозив начелника општине који није успио и да Републичка изборна комисија треба да донесе коначну одлуку.

Вишковић је позвао све одборнике у Скупштини општине Вишеград да подрже одлуке у интересу становника ове локалне заједнице и да не блокирају средства и пројекте, оцјењујући да су разлози за то неразумни.

СРНА