Ђуревић: Знатна инфраструктурна улагања

19.07.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да је најзначајнији пројекат реализован у претходном периоду реконструкција пута Сасе-Вишеградска бања за шта је из буџета општине издвојено око 600.000 КМ, док није релизован пројекат реконструисања главне улице.

Он је истакао да је почела градња дјечијег игралишта и помоћног стадиона, за шта је из буџета Владе Србије издвојено 292.000 КМ, док ће преостали износ бити финансиран средствима општине.

Ђуревић је рекао да је средствима Владе Српске у износу од 350.000 КМ започет пројекат изградње канализације на Околиштима, те пројекат водовода Прелово-Клашник у износу од 250.000 КМ.

Он је захвалио Владама Српске и Србије за помоћ, те навео да локална заједница има изузетну сарадњу са овим институцијама.

„У кампањи смо обећали и реконструисали свадбени салон, за шта смо издвојили из властитих средстава око 300.000 КМ“, додао је Ђуревић.

Током предизборне кампање прије три године Ђуревић је истицао важност равномјерног развоја свих дијелова општине, па у вези са тим наводи да је доста тога и урађено, а посебно уређење локалних путева.

„Значајна средства су уложена у постављање ограде, односно заштитне банкине на путним правцима и локалним некатегорисаним путевима, набавку и уградњу лежећих полицајаца, а у току је изградња потпорног зида на лијевој обали ријеке Рзав чија је вриједност више од 600.000 КМ“, рекао је Ђуревић.

Према његовим ријечима, општина Вишеград издваја велика средства за изградњу и санацију водоводних и канализационих мрежа у овој локалној заједници.

Он је нагласио да је општина уложила одређена средства у санацију подручних школа у Добруну, Прелову, Међеђи, те централној школи у Вишеграду.

Ђуревић је рекао да су из буџета општине издвојена средства за реконструкцију Градске пијаце и за набавку нових тезги и продајних објеката и адаптацију тоалета и расвјете.

„Изграђено је дјечије игралишта у Главној улици, а средства у износу од 30.000 КМ обезбијеђена су из буџета општине“, навео је Ђуревић.

Ђуревић је нагласио да општина Вишеград суфинансира пројекте уређења градских фасада са заједницама етажних власника, те да је обновљено више од 15 фасада и других елемената зграда и да се посебно води рачуна о младима и социјалним категоријама.

„Ускоро ће почети изградња прве зграде за младе брачне парове са 12 станова, а циљ нам је да до краја године дођемо до још једног извођача за изградњу нове зграде за младе брачне парове са више од 20 станова у насељу Гарча. У току је изградња зграде са 40 станова у насељу Калате за социјалне категорије која ће бити комплетно опремљена, а како би се станари у њу уселили наредне године“, нагласио је Ђуревић.

Једно од обећања које није испуњено у досадашњем раду јесте реконструкција главне улице, за шта је расписиван тендер, али се до сада нико није јавио, а како је истакао Ђуревић, предузети су одређени кораци за санирање оштећених тротоара и асфалтирање главне и прикључних улица.

СРНА